Piktogrammer i skandinavisk design   |   Vi tager i mod EAN nr.   |   Tlf.: 27 47 82 96

Da vi begyndte at arbejde med piktogrammer i hjemmet, både som visuel struktur og kommunikation, var jeg i chok over udbuddet af piktogrammer.

Jeg havde 2 valgmuligheder:

1) finde dem på google, printe, klippe og laminere samt sætte velcro bagpå, vi taler her om et helt sprog ca. 20.000 ord more or less.

2) købe dem færdiglavet. Jeg havde meget svært ved at finde den rigtige str. I forhold til finmotorikken, de rigtige billeder som ikke larmede for meget og man stadig kunne se hvad det forestillede.

De skulle være lette at rengøre og der skulle være et stort udvalg, hvor der både var struktur og kommunikation på billederne. Det efterlod mig med en følelse af at være slået hjem i ludo. Jeg valgte at lave dem selv og brugte op mod 4 timer om ugen på dem. Jeg spurgte hvad de gjorde i institutionen og der svarede de at de brugte tusindvis af timer, som kunne have være brugt på børnene, til at fremstille disse piktogrammer.

Ud over at bruge tid, var det ikke ligefrem æstetisk pænt, med billeder af svingende kvalitet, i forskellige størrelser, smurt ind i madrester. Og når de endelig var blevet lavet, hvordan skulle de så præsenteres? Jeg måtte i værkstedet og udvikle bordtavler, strimler og holdere til piktogrammerne. I vores hjem var alt plastrede til at velcrobånd på kogeø, toilet, vægge etc. kønt var det langt fra, men hvad gør man ikke for at have en dialog og prøve at forstå ens barns behov.

Der måtte være andre muligheder, og derfor talte jeg med mit autisme-netværk og alle var enige om at det tog tid og var grimt.

Derfor blev Pictomade til. Pictomade forener visuel struktur og kommunikation i et æstetisk pænt udtryk. Bare fordi man har udfordringer behøver det ikke at skrige handicap og hjælpemidler. Der er en værdighed og et æstetisk udtryk som jeg lægger stor vægt på og derfor er produkterne et smukt alternativ til de hjemmelavet og ikke æstetiske pæne piktogrammer, samtidig er det nemt og med et stort udvalg, så det ikke er piktogrammerne som er begrænsningen.